Babadan kızına gelen mektup..

Buraya yazmayı feci özlemişim neyse..
Vize haftamdı o yüzden hiç vakit ayıramadım buraya maalesef...
Bugün eski zımbırtılarımı karıştırırken,babamın bana geçen yıllarda doğum günümde yazmış olduğu bir mektubu buldum..yatağımın üzerine oturdum..başladım bir kez daha okumaya..çok zordu okudukça ağladım ağladıkça okudum,bir kere daha beni ne kadar çok sevdiğini,onu düşününce burnumun direğinin sızladığını hissettim..hataları olsa da o benim babam..bu yüzden paylaşmak istedim burada, ileride o kağıdı kaybedersem okurum buradan ağlarım yine..


Küçük Sevgilim,
Artık genç kız oldun ama hala büyüyorsun,hem de öyle güzel büyüyorsun ki,sana baktıkça şükrediyorum Tanrıya,böyle bir güzelliği bana bahşettiği için. Gözlerinde geleceği görüyorum zeytin karası da olsa gözlerin,mavi mavi parlıyorlar. Çünkü mavi umudu anlatır ve ben senin gözlerinde o bitmeyen,tertemiz ve en saf haliyle sevgiyi görüyorum. Önünde upuzun bir hayat var. Hüznü de,sevinci de doya doya yaşayacağın, ağlayıp güleceğin, seveceğin, sevileceğin bir hayat. İçinde binlerce sürprizin,binlerce seçeneğin olduğu bir hayat.
Biliyorum yüreğinle yaşayacaksın hayatı. Çünkü bana benziyorsun. Duygularının gösterdiği yoldan ayrılmayacaksın biliyorum. Asla zayıflık değildir duygularla yaşamak. Aksine duygularını bilen, onların sesine kulak verebilen ayakta kalır, hayatın acımasızlığında. Zaman zaman tökezlesende yine sarılacaksın duygularına ve onlara tutunup kalkacaksın ayağa. Duygularına sahip çıktıkça yüzündeki o eşsiz gülümseme hiç terketmeyecek seni. Bunca yıl nasıl bu kadar çabuk geçtiyse bundan sonrasıda öyle hızlı akacak ve sen her gününü sanki bu hayattaki son gününmüş gibi yaşayacaksın.
Ertelemeyeceksin hayatı,ertelemek en büyük yanılgısıdır insanların. Sen bu yanılgıya düşenlerden olmayacaksın. Yarını unutmayacaksın ama yarına bağlı kalmayacaksın. Söylemek istediğin herşey, yapmak istediğin an gerçekleşecek. Sen "keşke" diyenlerden olmayacaksın. Unutma birtanem, en büyük pişmanlık yapmak isteyipte yapamadığın şeyler için duyulan pişmanlıktır. Büyüyorsun birtanem, yüreğinde büyüyor. Kimler girecek o yüreğe sen seçeceksin. Sevgini sadece hak edene vereceksin. Duygularını hor kullanmak isteyenlere dur diyeceksin. Sen aşk çocuğusun. Aşkla doğdun,aşkla büyüyorsun. Bu yüzden herzaman sahip çıkacaksın aşka. Senin kadar değer vermiyorlarsa eğer, uzak tutacaksın onları. Senin dünyan öylesine büyük ki, küçük düşünceli insanlar algılayamayacak o büyüklüğü. Kaçacaklar. Kovalama sakın! Korkaklar sana göre değil..
Büyüyorsun bebeğim bende seninle büyüyorum. Bak yirmi üç sene geçti bile, çocukluktan çıkmış olsan bile kaybetme içindeki çocukluğu. Bırak seninle birlikte yaşasın o da ömrünün sonuna dek. Senin içindeki meleğindir o,en sıkıntılı anında bir tek içindeki çocuk yardım edecektir sana..
Ben her yıl olduğu gibi bu yılda içimdeki sevgiyi hediye ediyorum sana..
Kızım, canım, doğum günün kutlu olsun. Yıllardan bir yıl bu mektubun üzerindeki tarihle, okuduğun o gün, hesap vermekte zorlandığın kadar zaman geçmiş, düzgün bir kağıt bulamadığı için bu yazıcı kağıdını kullanmış baban belki hayatta olmaz. Sen sararmış bu kağıda bakarken ben sana bakıyor olacağım. Sen görmesen de beni hissedeceksin. Ve sana söz birtanem bu evrende asla ama asla yalnız yürümeyeceksin. Önce Tanrım sonra ben hep gözetecek,koruyacağız seni, çünkü sen her şeye değersin.

                                                                                         Seni çok Seven,
                                                                                         Baban



PS: Fenalardayım,yazarken yine çok kötü oldum ha.

0 TALIHLI HAK KAZANDI HADI BAKALIM:

Leave a Comment

Hiç çekinme,kendi yerinmiş gibi yaz :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Back to Home Back to Top Sevgilim Günlük,. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.